SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dursun Özbek: 'Bu toplantı tarihte kara bir leke olarak yer alacak'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamarda bulundu. Futbol takımı için yapılan transferlerin maliyetini açıklayan Dursun Özbek, takıma bir transfer daha yapacaklarını ifade etti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılıların başkanı, transfer ücretleriyle ilgili üyelerin eleştirilerine yanıt verdi.

İşte Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in sözleri...

"Göreve ilk geldiğimizde yıllık sporcu ödemesi 77 milyon euroydu. Her yıl düşürerek bu sene 61 milyon euroya getirdik. Bu sezon oyunculara maç başları, stopajları da dahil 61 milyon euro ödeyeceğiz. 34 milyon euro bonservis bedeli harcadık. 20 milyon euroya da futbolcu sattık. 14 milyon euroya yeni takım kurduk.

'Bir transfer daha yapacağız'

Göndereceğimiz oyuncular da var. 4-5 milyon Euro daha gelir elde edeceğiz. Yani 10 milyon Euro'ya takımı yeniliyoruz. Menajerlere ödediğimiz rakamlar UEFA'nın belirlediği ölçüde. Belki teknik kadronun ve scout ekibinin tespit ettiği, bu rakamları geçmeyecek ufak bir transfer daha yapacağız.

Transfer ücretlerini görmek, bilmek isteyen KAP'a girer ve bakarlar. Görürler. Yarattığımız takımın sergilediği performansı da hepiniz gördünüz. Rakamlarla oynayarak bir algı yaratılmaya çalışılıyor.

Riva'nın parası kutsaldır. Sadece banka borçlarını kapatmak için kullanacağım. Kimse bu transferlerin Riva'nın parasıyla yapıldığını iddia edemez."

Toplantı sona erdi

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Divan Kurulu toplantısı tamamlandı.

Gayrettepe'de bulunan Dedeman Otel'de oldukça gergin bir havada gerçekleştirilen toplantıda üyelerin, futbolcu transferlerine yönelik harcamalar ve muhasebe politikalarına yönelik eleştirileri dikkati çekti.

Görüşmeler bölümünde 18 üyenin söz aldığı, zaman zaman da gerginliklerin yaşandığı toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

Özbek: "Toplantıyı bu hale getiren tüm üyeleri kınıyorum"

Görüşmeler bölümünün ardından kürsüye gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaşanan tartışmaların damgasını vurduğu toplantının kulüp tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

Konuşmak için kürsüye gelenlerin ortamı germemesi gerektiğini belirten Özbek, "Ben başkanlığım süresince her toplantıya geldim. Geriye dönüp bir bakın, başkanlar içinde bu kadar müdavim olan var mıydı? Bana her zaman vurabilirsiniz, küfredebilirsiniz. Ben her zaman buradayım." diye konuştu.

Toplantının gergin geçebileceğini daha önce söylediğini aktaran Özbek, "Buna rağmen arkadaşlarım toplantıyı germek için ellerinden geleni yaptı. Bu toplantı kulüp tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Toplantıyı bu hale getiren tüm üyeleri kınıyorum. Hazırundan da kulüp başkanı olarak özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Aktar, toplantıyı sonlandırdı

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Dursun Özbek'in konuşmasının ardından toplantıyı sona erdirdi.

Aktar, ortamın bir türlü sakinleşmemesi üzerine, Riva ve Florya projeleriyle ilgili bilgilendirme yapılacağı yönündeki madde görüşülmeden toplantıyı kapattığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından kulüp başkanı Dursun Özbek, salondan ayrılarak Dedeman Oteli'nin hemen karşısında bulunan kendisine ait otele geçti.

Nazifoğlu-Narman gerginliği

Toplantının son bölümünde Galatasaray Sportif AŞ eski yöneticisi Levent Nazifoğlu ile yönetim kurulu üyesi Alper Narman arasında yine gerginlik yaşandı.

Nazifoğlu'nun Narman'a el işaretiyle salon dışına çıkmasını işaret etmesinin ardından ortam yeniden hareketlendi. Narman'ı yönetim masasındaki diğer üyeler tutarken, Nazifoğlu ise bazı divan kurulu üyeleri tarafından sakinleştirildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler