SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alternatif Dünya Kupası'na Türkiye'yi dahil etmediler

Rusya 2018’e katılamayacak olan ülkeler için yaz aylarında düzenlenecek ve oyuncular adına vitrin niteliği taşıyacak bir turnuva konusunda ön görüşmeler yapılıyor. 2018 Dünya Kupası’na katılamayanlar listesine - ABD, İtayla ve Hollanda dahil olmak üzere - oldukça popüler ülkelerin de isimleri eklendi ancak Türkiye, bu ülkeler arasında yer almadı.

ABD'den 'alternatif Dünya Kupası' hamlesi geliyor. ABD Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'na katılamayan ülkeler için izin alınırsa 'alternatif Dünya Kupası' düzenlemeyi planlıyor.

'Alternatif Dünya Kupası'nda Rusya'da mücadele edemeyecek İtalya, ABD, Şili gibi takımların mücadele etmesi planlanıyor.

ABD tarafından planlanan 'Alternatif Dünya Kupası'na İtalya, Hollanda, Çekya, Gana Şili, Fildişi Sahili ve Kamerun'un davet edilmesi düşünülüyor. Adı geçen ülkeler arasında Türkiye'nin olmaması da dikkat çekti.

Turnuvanın hayata geçirilebilmesi için ABD Futbol Federasyonu'nun FIFA'dan izin alması gerekiyor. Ancak FIFA'nın bu tarz bir turnuvaya izin vermesinin zor olduğu belirtiliyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler