SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen'den olay sözler!

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, FOX Ana Haber'de milli takıma çağrılması gündem yaratan Erol Erdal Alkan ve A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamalar: "Lucescu'nun davranışları beni gelecek ile ilgili ümitsizliğe düşürüyor. Çünkü çok değerli bir teknik adamdır. Ancak tercihlerde bir takım özellikle son günlerdeki spekülasyonlar biraz ürkütüyor beni. Yoksa gençleştirme politikası, bu oyuncuları izlemek istemesi sonuçları asla benim için önemli değil. Bu 11'lerin ne verebileceği önemli. Zaten maçtan sonra görüşeceğiz. Çarpıcı iddialar var. Bu iddialar doğruysa Lucescu falan yani Türkiye'de kusura bakmayın diyeceksiniz göndereceksiniz.

Eğer bu doğruysa çok sıkıntılı bir süreç başlayacak diye düşünüyorum yarından itibaren Türkiye'de. Bir kardeşimiz, bir oyuncu ismi Erdal, gurbetçi kardeşimiz. Surinam asıllı Hollandalı Milli Takıma'a davet edilmiş. Gurur verici herkes için. Ancak oyuncunun background baktığımız zaman. Milli Takım'daki kapasitesi tabii ki 1-2 ayda çağ atladıysa farklı ama bin euroya çalışan bir oyuncu ki olabilir. Eğer bugün Türkiye'de 2. ve 3 liglerde bile oynayamayan bir oyuncuysa ve Milli Takım'a geliyorsa bu gerçekten gündemin bence yılların en büyük bombası olur. Antrenörü aradım beğenmedik dedi. Milli Takım antrenmanları deneme tahtası değildir. Bu anlamda soru işareti var."

MAÇ SONRASI AÇIKLAMALARI

"Gülüyoruz ağlanacak halimize. Arnavutluk, dünya sıralamasında 73. sırada. 54 dakika 10 kişi oynuyor, berabere kalamıyorsun. Türk milli takımı nereye koşuyor, bunu tartışmamız lazım. Allah aşkına bir tane izleyicimiz ne oynadığımızı anlatsın. Kim forvet, kim orta saha, kim kanat oynadığı belli değil. Diziler, milli maçtan daha değerli oldu. Bir sporcu kardeşimiz Antalya'ya A Milli oyuncusu olarak gelmiş. Çok yetenekli olabilir ileride ama bugün okuyoruz ki farklı şeyler var. Lucescu ya da Tayfur Havutçu bu çocuğu izlediler mi? Benim bildiğim stadın yanından bile geçmedikleri... Ülke takımına milli takım teknik direktörü çıplak gözle izlemediği bir oyuncuyu alamaz. Kardeşimiz sakın yanlış anlamasın, önemli bir değer olabilir ama görünen köy kılavuz istemez. Lucescu geldiği günden beri başarısız ama federasyon da bir baksınlar Türk futbolu nereye gidiyor diye. Önümüzdeki 10 ay boyunca maçımız yok. O zamana kadar Lucescu 73 yaşını devirecek. Milli takımdaki istatistiklerde dünya şampiyonu yabancı hoca hiç yok, Avrupa Şampiyonu'nu da alan bir tek Rehhagel var Yunanistan'la. Biz 9 kez yabancı kuralını değiştirmiş bir ülkeyiz. Başka bir ülke yoktur böyle! Futbol organizasyonumuz çökmüştür. Bir şansımız var, 10 ay maç yapmayacağız. Koskoca milli takımı yerle bir ettiler. Oyuncular çabalıyor ama organizasyon yok. Kategori olarak düştükçe düşüyoruz. İspanya değiliz ama İsveç'in bir üstündeyken nereye geldik. Yıldırım Demirören ve yönetimiyle birlikte Mircea Lucescu'nun artık faydalı olabileceğini düşünmüyorum. Lucescu'nun Oğuzhan Özyakup'u gece yarısı operasyonuyla, Erdal kardeşimizi hiç izlemeden alması olmaz. Bu forma ucuz değil ama son yıllarda çok ucuzladı. Vah halimize... Çok, çok, çok dramatik bir durum içindeyiz."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler