SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Uygun: 'İspat etmeyen nokta noktadır'

Osmanlıspor'dan ayrılan Bülent Uygun, verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bülent Uygun, menajerlerle çalışmadığını ve tam aksi yaptıkları sahtekarlıkları yüzüne söylediğini belirtti. Bülent Uygun ayrıca Trabzonspor eski yöneticisi Nevzat Aydın'la ilgili olarak da sert ifadeler kullandı.

Osmanlıspor’dan ayrılan Bülent Uygun’dan FANATİK’e flaş açıklamalar... Tecrübeli teknik adam, hakkındaki eleştirilere ve iddialara tek tek cevap verdi, ses getirecek açıklamalar yaptı. İşte Uygun’un sözleri: “Katar gibi manevi kardeşlik yaşadığımız bir ülkeden teklif geldiğinde çok sevindim, çok güzel günler geçirdim. Orada bir kitap hazırladım ve kitabım şu an bitti. Giderken Türk futbolunda birçok genç vardı. Şimdi döndüğümde ise yabancı sayısının artmasıyla Türk futbolunun gelişmediğini gördük. Altyapılara yatırım yok, eğitmenlere yatırım yok. Pro Lisansı alması gerekenlerin belli bir paraya ihtiyacı var. O eğitim için o parayı ödeyemeyen birçok insan var. 400 tane delegeyi milli takım maçlarına götürüp 4-5 gün ağırlayacağınıza orada harcanan parayı bu eğitmenlere yatırım yapsanız çok farklı olur. Birçok kulüpte 3’er milyon TL altyapı için para alınıp 3 bin TL bile harcamıyoruz. Artık gönül adamları kalmadı ülkemizde.”

‘Mourinho gelse kurtaramaz’

“Ben Gaziantep’e gittiğimde bitime 15 hafta vardı. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Transfer dönemi bitmişti, sıfır transfer yapmışım. Personelin 8 aydır alacaklarını alamadığı için idman sahasının ortasında boykot yaptığı, futbolcuların bırakıp kaçtığı, intihardan sonra da takımın dağıldığı bir ortam vardı. Galibiyet hesapladığım ve aldığım 3 deplasmanın primlerini ödeyemedim. Bu saatten sonra Mourinho da gelse Gaziantepspor’u kurtaramaz. Ben yine de takımı bırakıp gemiyi terk etmedim. Külüplerin yüzde 90’ında problem var. Malesef hepsi batak içinde. Tek günah keçisi ise hocalar.”

‘Buca’yı Özkan dağıttı’

“Futbolu çok bildiğini iddia eden, 4 kişilik yarışmayı 4. bitiren bir Hıncal Uluç çıkıp diyor ki 38 tane Buca’da 18 tane Osmanlı’da transfer yapmışım. İspatlamayan nokta nokta nokta... Osmanlıspor zaten açıklama yaptı. Bütün transferlerini kendileri yaptıklarını açıkladılar. Buca’da 17 tane transfer yapmışım. Kamil Ahmet Çörekçi ve Ömer Kahveci’yi almışım. Bugün o ligden çıkan takımların hepsi 17-18 transfer yapıyor. Göztepe’ye Malatya’ya bakın. Bunu bilmeyen ya aptal ya da futbolu bilmiyor. Orada kurduğum takımı bozmak, beni göndermek için her yolu denediler. Seyit Mehmet Özkan kendi altyapısından yetişenlerle şampiyon olmak derdindeydi. Mehmet Bektur’un şampiyon olmasından dolayı efsane olur diye dağıttı takımı. Altınordu’ya giderken çimlerini söktü. Altyapısını götürdü, vermiş olduğu paraları aldı gitti. O takımı Bülent Uygun değil, Mehmet Özkan dağıttı. Bektur’a sorsunlar, aynısını söyler. O takımdan ayrılırken 670 bin TL tazminat ödeyerek gittim.”

‘Herkese kapak olsun’

“Herkese kapak olsun. Elazığ’da kurduğum takımla ligde kaldılar. Eskişehir’de devre arasında transfer yapmayan tek hoca benim. Aksine 8 adam gönderdim, 6 milyon TL kar yaptırdım. Sivas’ta yaptığım transferlerle Şampiyonlar Ligi’ne gittim. Öyle sosyal medyadan iftira atarak ispatlamayanlara da aynı şekilde ‘nokta nokta nokta’ diyorum.”

'Cumhurbaşkanı'na kumpası ben söyledim'

“17-25 Aralık’tan bir ay önce Cumhurbaşkanı’na ‘Size kumpas yapacaklar’ dedim. Bu ülkeyi vatanseverler sayesinde bölemediler” “Ben 1994 yılında Fenerbahçe’de gol kralıyken, ‘Benim Belediye Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’dır dedim. Belediye Başkanı olduktan sonra, davet ettiğinde Hakan Şükür’le yanına gitmiştik. Bana teşekkür edip neden bu açıklamayı yaptığımı sordu. Ben de, ‘Türk futboluna hizmet edeceğinizi düşündüğüm için söylemiştim ama siz bu ülkenin başbakanı olarak ülkeye, lider olarak da islama hizmet için de büyük işler yapacaksınız’ demiştim. Ondan sonra Katar’a gidene kadar görüşmedik. Sadece yaptıklarını alkışladım. Yabancı sınırı hakkındaki düşüncelerimizi de geçen bir ortamda kendisine söyledik.”

‘Clinton ve Gülen...’

“Aşağılık vatan haninleri bu ülkeyi bölmeye kalktı. İçlerinde bayrak ve vatan sevgisiyle hareket edenler vardı, onları ayırmak lazım. 17-25 Aralık’tan bir ay önce Cumhurbaşkanı’na ‘Kasetleri Amerika’da birleştirip, size kumpas yapacaklar’ dedim. Çok sevdiğim bir öğrenci kardeşim vardı benim okuttuğum, bunları bana söyleyen, şimdi hayatta değil. Aynen ilettim Cumhurbaşkanı’na. 6 saat boyunca Hillary Clinton ve Fetullah Gülen toplantı yaparak bu ülkeye kumpası planladı. Ülkeyi Suriye yapmaya çalıştılar. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere vatanseverler sayesinde kurtardık.”

'Nevzat Aydın zavallıdır'

Kendisi hakkında sosyal medyada iddialarda bulunan Nevzat Aydın konusunda da görüşlerini aktaran Uygun, “Nevzat Aydın konusunda suçlu PFDK’dır. Onla ilgili şikayette bulundum. Bildiği bir şey varsa mahkemeler orada. Çok marjinal bir arkadaş. Tavuk kıyafeti giyip fotoğraflar paylaşan biri. Çok umrumda olan biri değil. Lağım sepetinin sahibi olması, kendi yönetiminden dayak yediği bile söylenen biri. Hatta futbolcu transferinde devreye girip 700 bin Euro’ya tamam olan adamı kulübe 1 milyon 700 bin Euro’ya imza attırdığı söylenen, hakkında böyle iddialar olan bir adamdan bahsediyoruz. Türk futbolunda ne yapmış! Sadece kurduğu lağım sepeti midir nedir, ismini de bilmiyorum, bir şirketi var. Onu satmış, onu da arkadaşları kurmuş zaten. O tweet atar, oradan mutlu olur. Zavallı, garip bir adam. Sabaha kadar gülüyorum onun haline” dedi.

‘Transferlerime tek tek baksınlar!’

“Ben köyün delisi değil, akıllısıyım. Konuşulmayanları konuşuyorum. Alacaklarım ödensin derdim de olmadım hiç. Adamlık benim için her zaman daha önemli. Benim 100 bin Dolar’a Elazığ’a getirdiğim Zegelaar’ın şu an serbest kalma bedeli 45 milyon Euro. Serdar Gürler’i herkes izliyor. Kamil Ahmet Çörekçi, Trabzon’da. Eleştirenler bunlara baksın önce. Ben menajerlerle çalışmam, hepsinin yüzüne de sahtekarlıklarını söylerim. Sivas’tayken de böyleydi. Her zaman şeffaftı. Artık ülkemizde transferleri başkan ve menajerler yapıyor. Futboldan anlamayan menacerler transferi yapıyor, ceza hocalara kesiliyor.”

‘Evliya olsan sevilmezsin’

“İnsanların yapamaz dediklerini fazlasıyla yaptım. Sosyal medyada vasıfsız, kişiliksiz, kendini tatmin eden embesiller var. 150 tanesini mahkemeye verdim. Özür dilemeye başladılar. Aldığım paraları eğitim kurumlarına bağışlayacağım. Sevilmiyorum diyemem. Bugün hangi yere gitsem, ‘Senden Allah razı olsun, Türk futbolu için ürettiklerin yeter’ diyenler var. Bu ülkede evliya olsan sevilmezsin belki de. Bir elbise giyiyorsun, o kadar sorun var. Benim elbisem TT oluyor. Bu ülkede atletle maça çıkan hoca gördüm. Mesleğime saygılıyım. En güzel ne yakışıyorsa onu giyerim. Karasu’nun dağlarından gelen biri olarak kendime yakışan şeyi giyerim.”

SPORDA SON 24 SAATTE NELER OLDU?


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler