SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Serena Williams, doğum sırasında ölümden döndüğünü açıkladı!

Serena Williams, geçen yıl acil sezaryenle gerçekleştirdiği doğum sırasında ölümden döndüğünü ve doğumun ardından 6 hafta yatmak zorunda kaldığını anlattı.

Ünlü tenisçi Serena Williams, geçtiğimiz yıl anne oldu. Tenisin eski 1 numarası bebeği Alexis Olympia'yı doğururken ölümden döndüğünü ve toparlanmak için doğumdan sonra 6 ay yatması gerektiğini anlattı.

Hamileliği sırasında önemli bir sıkıntı yaşamadığını belirten Serena Williams, "Ancak doğum acil sezaryenle gerçekleşti. Doğum sonrası emboli oluşunca tekrar ameliyata alındım. Batında hematom belirleyen doktorlar, pıhtıların akciğere gidip damarları tıkamaması için uzun süre uğraşmışlar" dedi

Kendisinin mükemmel bir tıbbi hizmet aldığını vurgulayan Serena, "Ancak ABD'de bile herkes benim kadar şanslı değil. ABD'de siyahi kadınların hamilelik ve doğumla ilgili sebeblerden ölüm oranı diğerlerinden üç katı fazla. Fakir ülkelerde binlerce kadın bu sorunlarla karşılaşıyor. İlaç yok, doktor yok, tıbbi kurumlar yok. Evlerinde doğum yapmak istemezlerse çok uzun mesafeler gitmek zorunda kalanlar var. Annelere ve yeni doğanlara yardım için kurulmuş vakıflara herkesin elini uzatması lazım" diye konuştu.

23 kez Grand Slam Turnuvası kazanmış olan Serena Williams, Şubat başında Federasyon Kupası maçlarında aktif tenise geri dönmüştü. (NTVSpor)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler