SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ryan Babel'den transfer açıklaması!

Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Sky Sports'a özel açıklamalar yaptı. Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'tan Liverpool'un durumuna, Türkiye günlerinden transfer haberlerine kadar birçok konuda soruları yanıtladı.

Babel, geçen sezon kazanılan şampiyonluk sonrası çektiği özel videoyla ilgili açıklamalar yaptı. YouTube'daki kanalına abone sayısı 100 binin üzerine çıkan Hollandalı futbolcu, o videoyla ilgili olarak "Birçok kişinin beni izlediğini biliyorum" dedi ve ekledi: "Kimse dünyanın tüm liglerini takip edemez. Şampiyonlar Ligi bu yüzden önemli. Birçok insan sizi orada görme fırsatı buluyor."

Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Hoffenheim'a giden ve burada kötü günler geçiren Hollandalı, daha sonra Ajax'a dönmüş, Birleşik Arap Emirlikleri'ne transfer olarak kariyerini yeniden inşa etmeye başlamıştı. Babel, Beşiktaş'a geldiğinden bu yana ise adeta ikinci baharını yaşıyor.

"Kariyerinizde bazen karar vermek zorundasınızdır. Bazen kötü kararlar almış olabilirsiniz ancak pozisyonunuzu yükseltmeyi denemelisiniz." diyen Babel, "Liverpool'dan ayrıldıktan sonra gözden düşmüş olabilirim. Ancak eski formumu yeniden kazandım. Şu anda futboldan keyif almaya çalışıyorum" diye konuştu.

Babel, Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda yenilgisiz lider olan Beşiktaş'la Devler Ligi'nde 2 gol attı. Liverpool'dan ayrılsa da kulübünü özlediğini belirten Babel, Alman menajer Jürgen Klopp için "Keşke 10 yıl önce gelseydi" diyor.

"Onu yargılamadan önce nasıl çalıştığını ve oyuncuların nasıl geliştiğini görmek lazım. 20 yaşında onunla çalışsaydım, bana çok faydası olurdu. Açıkça söylemem gerekirse İngiltere futbolu herkese uygun değil. Güçlü olmanın yanında sağlam bir ciğeriniz olmalı. Bu benim için de geçerli. Tarzıma uymayan takımı kurtaramam. Taktiğe daha dayalı futboldan hoşlanıyorum. Uzun ya da 2. toplarla oynanan futbol bana göre değil, ben yerden oynanan futbola daha uygunum. Böyle oynayan bir takım yoksa fark yaratmam zor, gerçekçi olmam lazım."

Liverpool'un Mohamed Salah, Philippe Coutinho, Roberto Firmino ve Sadio Mane'den oluşan "Muazzam 4'lü" denilen kadroyla ilgili konuşan Babel, transfere harcanan paranın önemli olmadığını düşünüyor. Kadrounuza milyonlar da harcasanız onları bir arada doğru taktikle oynatamıyorsanız, şampiyonluk kazanamazsınız. Bu tip oyuncular her takıma lazım. Çok yaratıcılar ve oyunun kaderini değiştirebiliyorlar. Coutinho'nun Liverpool için önemini herkes biliyor. Size asist yapan, destekleyen oyuncuların başında geliyor."

Babel, geleceğiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Öyle bir yaşa geldim ki gelecek planlarımla ilgili olarak kesin bir şey söyleyemem. Şu anda kariyerimi burada noktalamayı düşünüyorum ancak bu futbol. Futbolda neler olacağını asla bilemezsiniz. Bir yıl çok sevilebilirsiniz sonrasında ise gitmeniz istenebilir. Futbolda her zaman gerçekçi olmak zorundasınızdır. Her ne kadar sezonluk değerlendirmeler yapsam da şunu söyleyebilirim ki burada uzun yıllar kalmayı düşünüyorum. Ancak takımlar her yıl daha da gelişiyor. Bir yıl önce Swansea güzel futbol oynarken bir sonraki Southampton oluyor. Zamanı geldiğinde doğru kararı vermelisiniz."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler